top of page

Магальський ліцей імені Григорія Нандріша

  • Фото автораПартіка Аурелія Петрівна, ЗДНВР

Звіт-аналіз проведення тижня правознавства в Магальській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Гр. Нандріша


Щорічно, починаючи з 2008р., в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008р. №1149, що завжди включає 10 грудня.

Протягом 04-08 грудня 2017р. і в Магальській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Гр. Нандріша проходили заходи в рамках Всеукраїнського тижня права.

Предметний тиждень було проведено згідно затвердженого плану з метою активізацій творчої та пізнавальної діяльності учнів, з метою надання можливості учням презентувати набуті знання у нестандартних формах роботи, реалізувати виховний потенціал предмету.

Так у рамках тижня правових знань були проведені заходи, які спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій. До заходів були залучені учні 1-11 класів.

До тижня правознавства було продумано багато цікавих завдань, а також свій загальний кругозір.

Предметний тиждень було відкрито урочистою лінійкою, на яку завітали богиня правосуддя Феміда та Прокурор. Від них учні дізналися багато цікавого про символи правосуддя, здійснили подорож у світ юридичних професій.

До тижня правознавства школа була оформлена матеріалами з права, афоризмами.

Було проведено низку заходів, таких як:

- виставка літератури на правову тематику "Ти і закон";

- виставка стіннівок;

- виставка рефератів та творчих робіт;

- конкурс малюнків "Право очима дітей";

- електронна презентація "Ні насиллю";

- конференція "Закон про Збройні сили України";

- вікторини з правової тематики у 5-7 класах;

- правовий моніторинг "Знаємо права, виконуємо обов'язки";

- анкетування учнів;

- бесіда "З історії боротьби за рівні права";

- зустріч з юристом Чернушка І.Г., який провів бесіду "Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх";

- 8 грудня для учнів 1-11 класів було проведено Всеукраїнський урок на тему "Права дитини з нагоди проголошення Загальної декларацій прав людини".

Під час заходів учнів продемонстрували знання законів, вміння розв'язувати правові ситуації, а під час конкурсу "Домашнє завдання" показали сценки на правову тематику.

Адміністрація школи, вчителі були присутні на відкритому уроці у 9 класі "Конституційні права, свободи та обов'язки громадян України", на якому учні працювали з Конституцією України, висловлювали свої думки про дотримання права і про значення правосвідомості та правової культури.

bottom of page