top of page

Магальський ліцей імені Григорія Нандріша

  • Фото автораПартіка Аурелія Петрівна, ЗДНВР

Відкритий урок з музичного мистецтва, 4-А клас

2 жовтня відбувся відкритий урок з музичного мистецтва у 4 – А класі. Тема уроку «Колисала мене мати». Всі учні з зацікавленістю слухали, хоча тема сама по собі має спокійний характер, вчитель Гарабажів Крістіна Михайлівна змогла різнопланово донести учням тему колискової пісні.

На уроках музичного мистецтва, у наш час учні мають всебічно розвиватися. Окрім співу, учні слухали музику, аналізували разом тему уроку, намалювали ілюстрацію до колискової пісні, танцювали, гралися та отримували задоволення від самого уроку.

Найважливішою метою уроку, було розуміння дитячого жанру – колискової пісні. Щоб учні, відразу почувши звуки колискової, впізнавали її, та вміли співати. На уроці, була вивчена колискова пісня «Котику сіренький». Окрім цього, учні співали румунську, веселу пісню «Осінь» (Toamna).

Музика – вище в світі мистецтво.



Колискова пісня, колискова — то найперша материна мова. Пахне вона м’ятою і цвітом, чебрецевим і суничним літом. Пахне молоком і споришами... Скільки в ній ласкавості і шани, скільки в ній тривожності людської, і надій, і сивини гіркої... Колискова пісня, колискова — то солодка материна мова.

Микола Сингаївський

bottom of page